Leírások

Kik vagyunk mi?

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2012. szeptember 26. szerda, 17:48

Kik vesznek részt évről-évre a Schönherz Óriáskijelző (Mátrix) fejlesztésében, szervezésében és rendezésében?

   

A Mátrix napjainkig

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2012. szeptember 06. csütörtök, 10:56

Az első Mátrix 2002-ben villant fel a Schönherz Kollégium falán. Számbavettük, mennyi minden történt ezalatt az egy évtized alatt:

   

Honnan nézzem?

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2006. október 02. hétfő, 02:50

Az elmúlt évek során már kitapasztaltuk, honnan érdemes az esemény végignézni. A legjobban bevállt hely a Lágymányosi híd budai hídfőjének töltése. Az alábbi térképen ezt a helyet pontosan is bejelöltük. Idén (2010) a Bogdánfy utcai sportpályát is megkaptuk, onnan is bárki végignézheti a műsort!

   

Az épület 3D modellje

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2006. március 06. hétfő, 03:00

Ha nem lenne teljesen világos számodra, hogy hol találod és hogyan néz ki az épületünk, úgy itt megtudhatod.

   

Óriástetris

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2002. október 12. szombat, 21:00

Óriástetris a koli ablakaiból

Ez volt a Qpa egyik olyan rendezvénye, ami nem hasonlított semmi eddigihez sem: megpróbáltuk a 18 emelet magas kollégiumunk délre néző 224 ablakát egyetlen hatalmas kijelzővé alakítani. Ezen aztán a Qpacsapatok előre megírt animációit sugároztuk, valamint egy tetris játékot játszottunk a monumentális képrenyőn. A dolog technikai hátterét magunk terveztük, ami elég komoly munkának bizonyult, és a felszerelését illetően is kicsit elszámoltuk magunkat. A jó két órás csúszás után azonban már ha nem is tökéletesen, de élvezhetően lementek az animációk. A nagy hideg miatt kevesebb ember maradt a jó kép kialakulásáig, de aki maradt, az azt hiszem igen emlékezetes élménnyel lett gazdagabb.

Nem adtuk fel annak a lehetőségét sem, hogy tökéletesen megvalósítsuk a Mátrixot. Az eszközök természetesen megmaradtak, folyik a hibák kijavítása, és tavasszal, ha jobb idő lesz, nyugodtabb körülmények között megpróbáljuk újra, remélhetőleg még nagyobb sikerrel.

A Mátrixhoz felhasznált izzókat a THORN Lighting biztosította.